Con Affetto goes Kokkola! GRATTIS Karleby!

Karleby får ett nytt vardagsrum och stadsborna är så lyckligt lottade! Ett rum där människor, språk, kulturer får mötas under lediga omständigheter och blir serverade mat, hembakt surdegsbröd och bakverk av kärleksfulla händer som faktiskt bryr sig om på riktigt.

Välkommen till Café Con Affetto på Storgatan 12, Karleby fr o m maj, hälsar Andreas Slotte och Sonja Biskop.

JIHAAAAAAAAA!!! En drös med rungande applåder och bravorop!!! I LOVE YOU, GUYS! 💕

Finaste älskade väninnan Sonja Biskop kommer att utveckla sin verksamhet och öppna ett eget café när Con Affetto goes Kokkola! Tjolahoppsansaaa!! Är så stolt och glad över att hon slår till!

I det gamla anrika huset på Storgatan kommer det så att finnas både en Prest och en Biskop. Få se hur det går? De högre präststånden, eller vad det heter, brukar ha bestämda synpunkter i endel frågor, men va ska int he löis se. Lokalen Sonja hyr har varit både Prests handarbetsaffär, klädaffär och kafé tidigare och i lokalen intill finns fortfarande Prests Guldsmedsaffär som verkat i snart ett sekel.

Jag lägger min hacka på biskopen utifall det skulle bli nåt extra i alla fall!

Sonja Biskop tar ett stort och modigt kliv till utanför bekvämlighetszonen och hon känner sig lättad glad och taggad över att beslutet nu är taget. Det är mycket pågång! 

Prestn, Martin, som huserar i guldsmedsaffären har redan blivit utlovad en egen kaffemugg så hans hjärta har nog smältat för längesen och vem skulle inte det? När man som medmänniska blir omhändertagen från hjärtat till magen och tvärtom så blir allt ett enda stort välbehag, ren frid och fröjd från tårna till hårfästet.

Jag har haft den stora äran att ha fått följa med i processen på nära håll och jag är så hjärtligt glad för både Sonjas och Andreas skull, som nu tar ett kliv in i en helt ny, egen era. Ny och ny, kanske inte riktigt så, men i alla fall nåt för dem helt eget och nytt på ny plats och flera språk.

Det här blir ett café där samarbete är ett av nyckelorden och redan innan öppningen så finns trådar och projekt pågång mellan både aktörer och företagare i samma kvarter och utanför stadsgränserna.

Överger Sonja Torgare nu då? 

Njaa, inte riktigt. En klar och STOR förlust är det för oss i Kronoby i alla fall, men Sonja ska försöka att behålla de mycket populära fredagsluncherna i prästgården på kundernas egen begäran, så vi får se hur det går. Det är upp till oss själva, med andra ord. Kloningen av kvinnan har inte riktigt lyckats ännu, men vi får se hur det utvecklas. Allt är möjligt!

Cateringen fortsätter enligt förutsättningar och krafter, så man får höra sig för och vara ute i god tid för att boka in Con Affetto för bröllop, fester, minnesstunder, födelsedagar, dop, större kafferep, Tupperwareårsmöten och jordbrukssammankomster.

Jo, det är Sonja som gjort bakverken på fotot! Visst fint? 

Blir så otroligt spännande och BRA dethär! Nån annan som knappt kan vänta?

Vi ses på café Con Affetto! 💖

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg