Söndagssyssla



Och det vart ljus och det vart kallt den sjunde dagen...

Hvad göra? Hon funno behag i det ljus som syntes igenom alla fönster och beslöt sig för att ta på sig ett tjockt klädlager och gå ut i solskenet. Sagt och gjort! Väl ute så frös hon faktiskt inte, förutom lite om näsapicken och ytligt om händerna ty handskarna var alltför tunna för -27 grader. Det gjorde dock henne fröjd att vistas i den friska syrerika luften så hon gick omkring på gården ett bra tag med ett välbehag inombords.

Skyn var så hög och himlen så blå den bara kan bli en vintersöndag i slutet av januari. Så småningom blev det ändå dags att fara in eftersom händerna behövdes tinas upp och näsapicken värmas. Så det blev att försöka hitta på nån annan kreativ syssla. Vad hitta på? - Baka? JAPP! Det är en bra om-det-är-kallt-ute-syssla.

Så, på sjunde dagen beslöt hon sig även för att baka en kaka. Hon tänkte att hon repar till med helt vanliga Kärleksmums, Mockarutor eller Majs Vårbitar. Kärt barn med många namn. Nåt med choklad skulle det bli och dessutom med ett riktigt tjockt lager choklad ovanpå också. Nu skulle kalorierna få flöda fritt utav bara den. När det är kallt behöver man bränsle och hon tänkte att va fasiken. Bäst att satsa ordentligt när man en gång ställer till med nåt sött. Mumsfilibabba i kubik och på tvären.

Vä inne igen så blev det leta recept på internet och där hittades massor. Vilken skulle man välja? Strategin blev att hon valde det som hade fått mest stjärnor enligt antal människor, samt enligt de ingredienser som fanns hemma. 

Det blev inte riktigt som på bilden på den aktuella hemsidan. Nej, det blev en kraterkaka, trots att hon följde receptet. Kakan hade ett eget liv och blev inte färdig fastän hon hade den tio minuter längre i ugnen än det stod i receptet. Det blev slutligen en skapelse med mjuk kladdkadekärna och hyggligt fasta kanter. När hon sen hällde ut den tjocka chokladen och bredde ut över kakan så fick hon dessutom bevittna hur det uppstod en malström i ena kanten av det kletiga. Det blev ett sug där chokladen sökte sig från ytan ned genom ett svart hål. 

Kaka smaka dock gott. I synnerhet med liten klick grädde. Men den blev intom finom. Gästom säkert svimom vid anblickom.

Fuckom

Kraterkaka de Luxe.  Nästa gång blir det ett annat recept.. Fast nästa gång vill jag nog inte ha nån chokladkaka överhuvudtaget. Tror jag! Sånt här brukar man glömma ganska fort, dock. Dzölpom.






Kommentarer

  1. Det är sällan det händer att en kaka faller ihop för mig men det hände faktiskt nyligen.
    Kan ha berott på att jag avvek från receptet, hade i sirap i stället för socker. ur som helst.
    Den sjönk ihop som en pannkaka men god blev den ändå.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg