Fragment Del 2: Summer Meet 2018

Ett av delmålen på vår roadtrip i början av juli var Summer Meet i Västerås. Tänkte bjuda på lite foton därifrån också.

Fann bland andra denna favorit att dregla över i bilhavet. Tyckte den stack ut med all sin ädla enkelhet. Less is more, liksom.

Märket? Pontiac! What else?


Summer Meet arrangeras alltid första helgen i juli, från torsdag till söndag och träffen är välvärd att besöka för den som har just det intresset, är nyfiken och vill stilla sin hunger och även på nära håll se, höra, dofta och känna på många gamla ädla bilar, kanske även köpa sig en. Jodå, där fanns även detta år en hel del alternativ för den som hade överlopps slantar till sånt. Den billigaste jag såg, för cirka 35000 SEK var en variant av märket Corvair. Ingen bling bling bil, men en kul matt röd uppnosig liten bil med motorn bak.

Att ströva omkring och bara titta på alla bilar tar en dag eller två.

Denhär gamla Pontiacen skulle de flesta i vårt resesällskap också ha velat ha. Den respektingivande hövdingen väcker klart mera beundran än den sedvanliga stjärnan som finns på endel bilar. Låtom oss inte nämna märket på de bilarna just här. 

Summer Meet är evenemanget för den som vill träffa MÅNGA människor, då snackar vi tusentals. Evenemanget är även ett alternativ för den som vill fynda nån del till vrålåket som står hemma i garaget men saknar en baklampa, en kofångare eller nåt annat av krom. Man kanske hittar nåt man inte vet att man ens behövt. Den som söker nåt till en plast eller glasfiberbil göre sig dock icke besvär. Här är det rejäla reservdelar som gäller!
Här kan man lyssna sig mätt på V8:ornas vackra muller och här känner man även lukten av riktiga avgaser.  Det finns även tillfälle att se på när gemene Svensson lagligt får burna, åstadkomma rökande bildäck, om man tar sig in till köpcentret Hälla Shoppings Maxi Ica Stormarknad och dess parkering. Där kan man stå intill de enträgna chaufförer som vill testa och tävla i hur länge det går att bränna ett par bildäck, kort och gott att förgifta lungorna ordentligt för de som står runtomkring.

Spegelbrist? Ett av många bord med reservdelar i långa rader.

Bilträffen är stationerad på Johannisbergs flygfält. Alla som åker BIL får parkera innanför portarna till området och blir så i samma svep ett av skådebröden. Andra får så lov att ställa sina fordon på parkeringsplatserna utanför. Det kostar 200 SEK per person för två dagar och två dagar var det som vi lade på detta evenemang i år. Tredje dagen åkte vi till en annan bilträff i Skultuna. Där var det fokus på custombilar och Hot Rod.

Arrangörerna ska ha ett stort tack för att det på flygfältet fanns en hel tankbil med SVEA vatten där det bara var att hämta och fylla på sin vattenflaska alldeles gratis. Tycker överlag att det var ett snyggt och städat område. Till och med bajamajorna var fräscha. DET var synnerligen uppskattat och att det fanns många av den sorten.

Läget är helt perfekt, både för den ensamme, kompisgänget och för hela familjen. Om man nån stund får nog och vill gå iväg och stänga ute allt och alla som finns på området så är det bara att traska iväg en kilometer i rätt riktning för där finns en strand där man kan kasta sig ned under ett träd och meditera eller ta ett svalkande dopp. Denna plats var nödvändig för mig även detta år. Jag menar, orka?

Torrt då det inte regnat på en sommar. Denna strand som finns på promenadavstånd
bjöd på en välkommen svalka och lugn och ro.

Om man går och blir less på bilar kan man istället ströva omkring och fynda bland olika vintageloppisar, kanske hitta en klänning från rätt årtionde eller besöka BH bussen. Här hittas också försäljare som låter en smaka på hjort, älg eller renkorv, eller ostar som camembert med bär. Jag slog till och köpte en burk hjortronsylt med päroncognac.

Musik finns det också. Orkestrar med lämpliga låtar på repertoaren avlöser varandra och underhåller intill restauranghangaren och då man strövar omkring längs med försäljningsstånden ekar det ur vissa högtalare låtar med titlar som "Visa pattarna" av en orkester med det eminenta namnet Rövballebandet.

Man kan få tidsenlig frisyr och smink eller satsa på en tatuering. Det finns även en kvadratruta för giftermål om det skulle spraka till ordentligt. Modevisning, skönhetstävling, snyggaste vrålåket, bilbesiktning, mat och öltält, mjukglass och godistält, lustprylar.... Tja det pågår saker lite här och var och man har gott om tid att spana ut nåt intressant som man sen kan återkomma till dag 2.

Har man en fin bil, tålamod och stiger upp i tid på fredagsmorgonen och vill komma med i det som kallas finbilskörningen, så ska man anlända till fältet till klockan åtta denna morgon. Då kan man bli en av de 200 bilar som sen klockan 17.00 samma dag får köra likt en finbilskaravan genom hela Västerås och bli beundrade av ett folkhav som aldrig tycks ta slut. Här sitter man bänkade ute på gräsmattan intill vägen ända från flygfältet och in till centrum. Tiotusentals och åter tusentals människor i alla åldrar. Såg barn som glatt plaskade i badbaljor längs med vägen. Vanliga och vackert klädda människor samlade kilometervis där glädje, hälsningar och flirt hänger i luften.

Fint ekipage med passande nyanser och detaljer.

Följande bild är från Skultuna där det var bilträff med fokus på Hot Rodar och custombilar. Kan det bli nåt mycket lägre, tro? Häftiga dessa höj och sänkbara fordon.



Så kan det gå om man har bråttom! 😀

Detaljerna. Myspyset. 

Det var allt för denna gång! En sak är dock ett faktum. Bilarna var vackrare förr och byggdes för att hålla generation efter generation. Om de rostar så håller de ändå. Nytidens bilar och saker byggs för att kunna självförintas inom en viss tid, liksom.

Återkommer med mera berättelser från resan och foton av bl a Hälsingegårdarna framöver! Håll utkik! Sol ute och sol inne! 😎

Tjingeling,
Lotta 💖

Kommentarer

Populära inlägg