Maj! - Välkommen!

Nedräkningen har börjat! Det är MIN månad - MAJ!

Superman hamnade lite oskyldigt med på bild. Han visste inte om att jag fotade.
Vad månne han letar efter? Sitt borttappade vårskrik? Vad tror du?

Ja, egentligen är det hela familjens period för vi är födda i tvillingarnas tecken hela bunten och slirar oss igenom alla våra födelsedagar under perioden 21.5 till en bit in i juni.

Jag tycker det är fascinerande med stjärntecken, egenskaper och sånt som finns inflikat i varje tecken eller ska vi ännu hellre säga - människa. Vi kan se oss som välblandade "människoshottar" med stänk av olika stjärntecken i varje människa, oberoende av födelsetid. Dock finns där såna element som gör att man kan vara en specifik tvilling, skorpion, jungfru, eller nåt annat av de tolv.

Har du överhuvudtaget tänkt på att det kan ha betydelse för hur man är bara av när man är född på året? Att endel människor genom att iaktta dig, uppleva dig, kanske kan upptäcka vilken kategori du hör till?

Är vi så specifikt hopkopplade med våra stjärntecken? 

Kanske. Men det finns ju annat som spelar in också. Vid vårt tvillingbord sitter alla nästan alltid med leenden och känslorna flödar i alla riktningar. Ibland får nån en dimma i blicken och denne far iväg nånstans, tills vi andra påminner om var vi befinner oss just nu. Ibland får vi tokidéer på samma gång och då gäller det att försöka pejla igenom alla och försöka få tag i den som alla kantänka sig genomföra just då. Ibland far vi helt enkelt i olika väderstreck och strålar samman vid en annan tidpunkt för att fortsätta därifrån vi befann oss senast. En bråkdel av oss äter snabbt och endel äter långsamt och njuter av varje tugga.

Att stressa vid maten är rentav en synd. 

Att vara född i tvillingarnas stjärntecken innebär att man kan göra en massa saker och hålla koll på allt samtidigt som man utför själva sysslorna. Det finns starka ledaregenskaper i och med detta. Man springer fast man sitter, för man har så många idéer att man måste skriva upp allt eftersom för annars skulle man inte komma ihåg nånting, då man väl ska börja på med nåt. Fantasin vet inga gränser och man behöver nån som ibland drar ned en igen för att inte bara segla bort.

Tvillingsjälen och andra som hör till den hyperkänsliga sorten besitter en lyhördhet som ibland kan verka överdriven för andra i närheten, beroende på vad som pågår. Det är nämligen inte ovanligt att man ser tårar i ögonvrån hos endel som åser ett gammalt Glamouravsnitt eller att man sympatikänner med ett djur som blir uppätet av ett annat på tv. Snudd på gråt vid reklam, för att inte tala om hur det är då Finlands flagga hissas upp vid sportevenemang. Såna väsen hittas förmodligen inom alla nivåer inom de flesta stjärntecken. Undantag finns!

Ett litet avbrott för dina sinnen:
Detta är en närbild på nåt av det lenaste som finns i matväg! Mjölgröitn!
Alltså kornmjölsgröt med hemgjord lingonsylt och riktigt smör!

Naturen är den största energikällan och det finns ett speciellt kraftdjur för alla. För tvillingväsen är det ofta nåt med vingar. Konstnärliga anlag finns det också för det måste finnas uttryckssätt för alla känslor och tankar som ska ut. Annars kokar man över. Om det är nån som lagt lock på allt och inte bejakat det hela så vet inte jaget vart output ska riktas. Då kan det bli konflikter inombords.

Man kan känna sig hemma lite överallt eftersom man är anpassningsbar till både platser och människor. Dock är det nödvändigt att rätt ofta bara vara ensam med sig själv och alla sina jag, som är rätt många.
Man måste nämligen ta sig tillfällen att samla ihop alla sina skepnader till en och samma plats i tid och rum för att kalibrera allt. 
Ni vet som man gör med vissa joysticks och andra lemliknande styrapparater. Tror att det är en ganska bra sammanfattning av en tvilling - en Joystick!

Man ser möjligheter istället för begränsningar.

Det händer att man börjar med nåt nånstans och sen trasslar man in sig under färden och får så lov att hitta ut ur allt igen på nåt sätt. Många planer kommer till en, men för endel är det svårt att hitta konkreta vägar förrän man slutligen bestämt sig. Då är det rakt fram som gäller, fastän man plockar upp goda ingredienser vartefter man rör sig framåt.

Man har en inbyggd kompass som alltid är riktad och inställd på härligheten. 

Uppfinningar och lösningar hittas på det mesta och det finns alltid saker att glädjas åt.  Man är en god lyssnare, som känner och lever med i andras känslostämning och man måste riktigt kämpa för att lära sig stänga av energiflöden och ej ta in allt i sin egen sfär.

Man står ofta med en utsträckt hand där det behövs och man gör ingen skillnad på människor och människor. Ofta är man dock naiv och blåögd i sin tolkning av andra och det leder till att andra kan trampa på en. Men - att ge upp finns inte inskrivet för man vill kämpa och ta sig fram även på såna ställen där andra skulle ha vänt om för länge sen eller valt nåt enklare och kanske säkrare.

Tvillingen kan städa i flera rum samtidigt, eller vistas på flera olika platser samtidigt. Man kan också komma rakt in i en av andra pågående konversation närsomhelst och liksom fortsätta som om man skulle ha varit med från början.

Man flyger mera än man går och tankarna är nånstans däruppe tillika som man har koll på andras sinnesstämning, sysslor och riktning.

Tvillinghjärnan tycks hinna med så mycket mera än vad andras gör under samma korta tidsperiod och man har planer som kanske inte alltid i praktiken är genomförbara, men vad gör det? Huvudsaken är ATT man är med och har förslag när endel kanske står tysta.
Barnet i tvillingen blir aldrig vuxet. Det vägrar! Det vill inte nånsin falla in i formaten som förväntas vid vissa tidpunkter av ett människoliv. 
Tvillingsjälen vill även känna sig fri fastän den kan förälska sig intill minsta atom och till den milda grad att energinivån som sprudlar ur den torde räcka till uppvärmning av en medelstor by. Detta kan dock variera beroende på andra egenskaper. Trots kärleksband så vill den även låta andra själar vara fria. Den vill inte ha nån i boja och vill absolut inte vistas i en sån själv. Då kvävs den sakta men säkert.
Att vara och låta vara fri är ett av de största kärlekstecknen. Inga krav. Inga måsten, men respekt är ett nyckelord.
Kort och gott - inte lätt alltid att vara påväg hela tiden. Jag blir nästan trött bara av att läsa om tvillingar här i ovanstående rader 😀

....samtidigt är jag lycklig och glad över att få vara just jag.
JAG är precis där jag ska vara, i rätt tid, på rätt plats, bredvid rätt själ - hela tiden. Känner du likadant?
Tack och lov att de finns, alla dessa stjärntecken, med sina egenskaper och drag. Härligt och väldigt intressant! Dessutom finns det en smula av varje inbakad i varje varelse, så det finns verkligen gott om saliga blandningar härute i Universum.

Hålla reda på alla tecken och detaljer, det kan jag inte, jag kan bara rätt snabbt känna/läsa av de som finns i min närhet. Känslor kan ej döljas för kroppen berättar om det som orden ej förmår eller gör. Auran ljuger inte. Din energi ljuger inte heller. Däremot formar munnar ord som står i konflikt till resten av kroppen ibland och endel vet knappt vad som är sant längre.

Tänk bara på vissa STORA ledare vi har i vår värld....

Och -  tänk så mycket det ännu finns outforskat om människan och Alltet? Så lite vi ändå vet om oss själva, fastän vi forskat, utvecklats och grejat på i många tusentals år och ännu längre.

Vad eller vem har du varit i dina tidigare liv?

Jag känner ibland en samhörighet med vissa tankar, situationer, människor, platser och drömmar så allt är nog möjligt.

Vi är hela tiden mitt i livets stora cirkel, men vi återupplever och lär oss nya saker, eller är de redan införskaffade, bortglömda och gamla?

Allt rullar på, om och om igen tills den dag då vi...... ja, vaddå? 😉

Kram, Lotta 💜Kommentarer

  1. Apropå bilden på gröttallriken. Vi brukar kalla den "Krombigröjtn" eller på skoj "Krombikräm" för det fanns folk som tyckte att Krombiborna var lite förnäma av sig och kallade gröten för kräm.. Hur som helt så är den god, Kornmjölsgröteen. I Sverige kallas sen f.ö. "Vattgröt".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vattgröt, - det var nytt.. Tack för upplysningen! :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg