Ha du fått stsiit na idaa?

DET är frågan och inget annat!

Tror den gode Shakespeare inte visste att detta ÄR frågan.

Här i nejden har det varit THE frågan som liksom stått för A och O.
Ni vet, tarmfunktionen. Ack huru viktig är denna akt(er) inte för hela människans tillstånd?

Vardagliga konversationer om smått och stort!

Tro nu för all del inte att det alltid är första frågan vi ställer till varandra då vi möts häromkring, nej vi brukar nog hälsa först. Men sen börjar man häva ur sig krämpornas olika skiftningar. Och har man inga krämpor själv så pratar man om andras. Ibland är man kanske till och med så desperat att man måste hitta på nåt eller lägga till nåt som kanske inte riktigt stämmer till hundra %, men men... För att hålla liv i diskussionen och för att ha nåt att prata om istället för det sedvanliga vädret.

Nu har e väl no byrja firr fö flickon, tänker en och annan. Egentligen inte värre än vanligt, om jag får så lov att svara på påståendet själv. Ingen kan ju riktigt hindra mig heller eftersom det råkar vara min text och mitt eget forum.

Sedär! Jag visste inte om att jag skulle hålla mig i denhär regionen denna fredag, men eftersom jag tar tag i ändan av tråden eller delar av den då den visar sig, utan att associera till tarmstumpar, så låter jag mig falla in i ämnet lite djupare.

Märkligt hur alla ord nu i denna stund får en annan färg bara på grund av rubriceringen? Allt jag skriver och allt ni läser ASSocieras rakt av till tarmregionen.

He he he...!

Vi kanske låter det hela vara bildfritt åtminstone... TACK hör jag en lättad stämma nånstansifrån.

Som sagt! Det är faktiskt så att ämnet är otroligt viktigt redan från späd ålder. Tänk efter! Var det inte så att vi rentav fick instruktioner och noggranna uppgifter om att följa med färgförändringar osv på beibona? Ja inte själva beibona utan det som kommer ur dem!

Gult, brunt aj aj aj om det var lite grönfärgat.

Med åldern så kommer andra färger och andra konsistenser, tills det blir så att man blir glad om man får klämt nåt ur sig.

Det är även märkligt att de små sakerna i livet egentligen är de stora, om ni orkar tänka efter en gång till. Lägg det hela i ett större perspektiv: Vad gör man med miljoner om man inte fungerar, rent kroppsligt?

Sålänge det mesta fungerar i en kropp så får man vara glad och tacksam. Efterhand som funktionerna trappas av och lägger knut på sig själva rent biologiskt så då kommer funderingarna om vad som är viktigt i livet.
Så, denna dags budskap får bli att vara glad om du har den stora lyckan att allt som finns i dig, att alla delar av dig fungerar planenligt och utan värre komplikationer.
Och om det är så att nåt har börjat streta, värka, uppträda på ett annat sätt än underhållsmässigt, så då är det ju bra att det finns hjälp.

Ålderdom finns det dock inget botemedel för. Men, du kan komma ihåg att varje dag kan du välja att sköta om din kropp, värna om den, vara snäll mot den och förstärka den så att den får en chans att vara du med dig länge. Slut ti röik om int na ana. Kossukola, öööli?  No no no...!  

Ta för tusan och drick världens absolut bästa och renaste vatten som du har tillgång till nästan alldeles gratis! Bara att vrida på kranen, eller sätta glaset till kylskåpet och trycka in den lilla plastmojängen om du har lite modernare utrustning.

Träna, motionera, investera i dig själv och din egen kropp! 

Från kroppen till hjärnan! - Inte tvärtom, för att citera grundbudskapet i FMT- musikterapimetodens skapare Lasse Hjelm som jag lärt mig så mycket av.

Visste du att jag också är utbildad musikterapeut? Om inte så vet du om det nu.

Jag ska skriva mera om detta snart och i samma svep kommer jag att bjuda ut mina tjänster. Ska bli så roligt att kunna göra det! Tiden är inne! 😇

Ha en riktigt fin fredag och tänk på kroppen så att du helgar den!

Kram, Lotta💚






Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg