Sötningsmedel i osockrad produkt? WHY???

Vi människor har så underliga funderingar och mål, om man kan kalla det så emellanåt. Ibland är det rentav saker som är totalt onödiga, egentligen. Man kan rentav fundera varför man sätter tid på att ta fram vissa produkter? 

Dagens exempel är tanken på att man skapar söt smak i nåt som man säljer som en produkt utan socker.
Finns det nåt som smakar mera urk än artificiella sötningsmedel och finns det förresten nåt mera effektivt laxeringsmedel om man skulle behöva det?
Kom o köp! Osockrad Hallon-Persikasoppa med smak av äkta bär! 

Nää VALIO. Bättre kan ni!

Smak av äkta bär! Nå åtminstone aromen av nåt bärliknande. Hela 5% hallon och 5 % persikapuré.

En logisk förklaring till detta kan vara att det behöver finnas nåt i produkten som uppehåller sockerberoendet så vi ska fortsätta köpa sånt som innehåller sött? Finns det andra?

Tror inte jag smakat på några sötare produkter, EVER, än just såna som är osockrade rent industriellt. Låter som om värsta hjärnsläppet är påväg, men ok, låt gå för det. Dessa produkter är i mitt tycke nåt av de vidrigaste söta som kan hamna på tungan och ännu läskigare att behöva svälja om man har riktigt otur. Tack o lov så är det ju bara att låta bli att köpa just såna produkter! Man måste ju inte och ingen tvingar en. 

Som med de flesta produkter man stoppar i sig eller dricker för den delen är det ingen annan än du själv som för handen till din mun, om du inte är förlamad. I de flesta fall är det ditt eget medvetande som får handen att röra sig i riktning mot munhålan och så adjö med Tuplastången. 

Tupla vore förresten gott..   Kan känna hur det känns att tugga på hela biten. Men, kan också känna känslan som uppstår efteråt, så då är det enkelt att säga nej tack och låta bli.

Denna söta soppa som är dagens fotomodell tog jag i all hast från butikshyllan då jag letade fram produkter som kunde sväljas utan att behöva tugga. Jo, jag vet! Man kan göra själv också, och jag gjorde faktiskt en plommonsoppa, men man vill ha lite variation i smakupplevelserna. Dock blev det så i detta fall att jag kommer att hälla bort det sista av valiosoppskvätten. Tycker nämligen att vi blev underliga i magen, dvs alla som smakade av soppan och undertecknad som vill tugga och smaiska på nåt mest hela tiden kunde ju inte låta bli heller. Lade dessutom till en näve krossade Muminkex. Fy feekon vad sött det blev. Och - cirkus och tivoli i magen i två dagar.

Låt oss se vad som står om produkten innehållsmässigt?


De flesta ingredienserna är svåra att uttala. Inget gott tecken! Modifierad....Surhetsreglerande...rödbetsfärg...aromer.....och så var det ju dedär sötningsmedlen...

Jag kopierade rakt och oblygt från wikipedia angående sötningsmedlet acesulfamK som är lite svårt att både uttala och skriva:

Acesulfamkalium eller Acesulfam K är ett sötningsmedel med E-nummer E 950. Det används ofta tillsammans med aspartam i bland annat lightdrycker, godis och glass. Acesulfamkalium är 130-200 gånger sötare än sackaros[1], och helt kalorifri för människan. Anledningen till att det ofta kombineras med andra sötningsmedel är att det ensamt kan ha en bitter eftersmak.
Acesulfamkalium har låg giftighet, men djurförsök med mycket höga doser har visat på effekter som förstorad blindtarm, viktminskning och diarré. Däremot bedöms det inte vara cancerogent
Hallåååå!? Varför skulle man ens tänka tanken på att av sin fria vilja komma på idén att lägga till ett ämne som är 130 - 200 gånger sötare om folk letar efter direkt OSOCKRADE produkter? 
(Censurerad svordom)  

Men - låtom oss analysera detta nu då! 

Det står låg giftighet - men chansen finns alltså, att förgiftas? 
Förstorad blindtarm? Det borde inte vara möjligt för min är bortopererad för sisådär fyrtio år sen. 
Nåt annat som förstoras då, om ämnet inte vet om att just blindtarmen är borta? Vilka delar ligger månne i farozonen? Tjocktarmen eller till och med ändtarmen? Huvvadåååda. Hoppas inte röven spricker när jag minst anar det och är påväg att släppa iväg en liten smygare. Det vore ska vi säga olustigt. I synnerhet om man är till främands!

Viktminskning och diarré. 
Hmmm... låter som den snabbaste och mest effektiva dieten om man är på det humöret. Kombinationen känns inte lockande må jag säga? 

Kan inte låta bli att tillägga att karlarna slipper att äcklas varje gång av det vi kvinnfolk upplever gång efter annan. Det vill säga faktumet att man ibland har oturen att ha både diarré och menstruation samtidigt, vilket händer. Tror inte mannen skulle klara av varken åsynen eller den nödvändiga uppgiften som uppstår vid toalettbesök utan att svimma sig lite medvetslösa. Därför är kvinnorna så starka. 

Det om det... 
Borde kanske sluta skriva helt för denna dag?

I alla fall. Summa sumarum - ingen soppa vi kommer att lägga slantar på igen. Och om det står acesultgfamallrakgjdmfv eller nåt liknande så - NEJ tack! Varningsklockor brukar alltid ringa till om jag ser att det står osötad eller osockrad. Det är tecken på lögn, helt enkelt. 

Tacka vet jag riktiga genuina produkter med äkta innehåll. Tänk så glad man blir då man på ett paket kan utläsa att det innehåller just det som det står på framsidan av produkten och inget annat. 

Frid i kaliisen! 

L8 Kommentarer

Populära inlägg