Har Gud verkligen sin hand eller fot lite djupare rotad i USA?

Nallen på bilden är totalt oskyldig och har inget att göra med själva inlägget!

Man slötittar på TV´n, bläddrar i nyhetsflöden, läser tidningar, både hör, läser och ser vissa saker som triggar tankeverksamhet på sovande regioner i hjärnan, saker man småblundar för av den orsaken att det händer ideligen. Det tycks vara ok.

Som fenomenet att vissa av våra egna högt uppsatta tjänstemän nästan alltid åker första klass på alla möjliga uppdrag som man undrar om det faktiskt ens är nödvändigt att delta i. Tjänsteresa för att delta i en bönefrukost i USA. Jo faktiskt! Detta bara som ett exempel. 

Bönefrukost i USA. Låter vackert, men tror inte att det har den verkan som det låter som. Föreställ er att ni hör: - God Bless You and God Bless America från konstlat leende presidentläppar, men så fort alla deltagarna sagt sitt Hallelujah och vänt ryggen från mötet så fattar de ändå beslut om egna arsenaler och upprustningar. Ska man välsigna sig på nåt sätt innan man tar till strid någonstans mot varandra eller vad är syftet? En vacker glansbild utåt för att visa nåt annat än verkligheten? Till ett dyrt pris rent ekonomiskt också. 

Detta bara som ett exempel i mängden...


Härhemma. 

Hittills har EN tjänstemans resekostnader uppnåt en summa på ÖVER 800000!!! Ska vi applådera och dela ut pris för att ett rekord uppnåtts? Detta är nog slantar som skulle ha kunnat användas bättre! Jag bävar för vad alla tjänstemäns resor kostat sammanlagt.

Vad skulle summan betyda på skol- eller sjukhusfronten? Hur har den gynnat oss hittills? Hur många arbetsplatser skulle ha kunnat skapas med den summan? Hur många barn skulle ha fått det bättre i sin närmiljö, rent socialt och räknat i trygghet? Hur många hemlösa skulle ha fått en egen barack, ett rum nånstans, en vrå som kunde liknas vid ett hem? 

Om man kalkylerar med att det kommer att finnas en pott på 800000 ämnat för en enda persons rännande, skulle man inte istället kunna spjälka upp summan och rikta delarna till instanser där dessa pengar verkligen skulle fylla sitt syfte mycket bättre? Åtminstone i en tid då vi alla är medvetna om hur verkligheten ser ut för endel. Vi har inte råd att låta ministrar leva loppan medan endel står i brödköer eller har en tillvaro utan hem!

Nu försvann 800000 lika snabbt som en lös fjärt hittar ut genom ändtarmen och kanalen innan. Samma arom återstår av dessa bägge faktum av slöseri. Nåja, fjärten är däremot nödvändighet medan dylika resor inte är det. Som vanligt så står alla bara nickande och ser på och så rullar allt vidare utan att nåt ändras.

- Ta frun med också! Javisst ja! Man kan ju ta frun med också men betala hennes resa själv, förstås. Eller?

Nämen visst är det viktigt att även vi ska ha en representant i en samling där alla sitter med påklistrade leenden och konstaterar att det är denna samling som lyckas lura resten av medmänniskorna. Dessutom så bekommer dessa handlingar inte deras samveten ett enda skit. Vem bryr sig?

Kan det vara möjligt att tänka såhär, lite elakt men ändå tankeväckande:
- Jag reser för vårt lands skull. Jag är ett syfte där ändamålet helgar medlen.
Jämför:

Att sätta sprätt på 800000 euro på ETT ENDA ÅR medan alla krigsveteraner fått en höjning på cirka 0,48€ i månaden!
- Jamen de är ju så gamla? Det spelar ingen roll, de ska ju ändå dö snart men jag ska leva och jag ska minnsann göra det ordentligt! Min insats just nu för vårt land är mycket mera värdefull än det faktumet att de tjänat sitt land med sitt eget liv som insats. 
Vad är skillnaden? Hur delar vi in oss i människor med mera värde och människor som vi inte behöver bry oss tillräckligt mycket om?

Inte förrän fjol fick krigsveteranerna förmåner som ett gratis mål mat om dagen. Däremot har vi ALLTID låtit våra riksdagsmän, ministrar och alla kuckelikuutitlar som det finns äta gratis, resa gratis, få den ena bonustillägget efter det andra.

Förstår ni att man blir förargad..?

Dessutom skäms jag över att veteranerna själva för några år sen var tvungna att samla ihop sig och resa till Helsingfors för att överräcka en skrivelse de själva gjort riktad till vårt lands regering om att INTE skära ned i den årliga pott som brukar tillfalla dem. Först då insåg man prioriteringen och lät dem få de där futtiga summorna som det var frågan om. Däremot så höjde ministrarna sina egna löner med uppemot tusen euro. Smart? Visst! Jag önskar ändå att deras egna samveten nångång kommer att fräta och kännas nånstans över att man har haft mage att göra så. 
Elfte budet: - Krafs åt de så har du ligger alltid i tiden...

Bönefrukost. Jo det är viktigt det.

Guds välsignelse hit och dit och samtidigt styra med vapen. Kanske den starka tron är att det är Guds vapen och att man styr och ställer med allas Gud i spetsen. Iddes inte skriva allas med stor bokstav och ett h inflikat, trots att frestelsen fanns. I vår galna värld finns det sökmotorer som hittar alla platser världen över och simsalabim så får man en brevbomb eller en praktisk hemmissil levererad till farstutrappan och susar sen iväg på en alldeles egen dock ofrivillig resa till Tjotahejti utan att ha hunnit packa.

RIDÅ!

Det var förmiddagens tankar! 

Resten av dagen tas emot i ett ljusare skimmer! 😇

/LottaKommentarer

 1. Ord och inga visor. Man tror inte att det är sant.. Du borde sitta som riksdagens revisor..
  Heja Lotta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha! Ja, tänk att ingen föreslagit det tidigare? Tack för uppmuntran :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg