Bejaka din kvinnlighet, även du som kallar dig man. Och låt för farao kvinnor vara ifred och göra sina val själva. De är inte någons egendom!

Internationella kvinnodagen till ära kommer vi att få ta del av många saker som snuddar vid begreppet kvinna. Jag vill fokusera lite på just kvinnlighet. Kvinnoväsen i all ära, men det bor en kvinna även i varje man, fastän vissa förnekar det. Jag har själv upptäckt dragen hos de mest burriga och otäckt mörksinnade män som jag antingen haft oturen eller glädjen att se. Endel kanske föredrar att kalla dessa sidor för feminina och maskulina. Må så vara. Idag kan vi kalla dem för manliga och kvinnliga, eftersom de begreppen är ännu lättare att ta till sig.

Raggarbrud och modell för en dag! Snart 50! Kan man gå omkring i kortkort efter 50? Svar: JA!
Gå du omkring i vad du vill själv vill ända tills den dagen kommer då du inte själv klarar av att klä dig!
Foto: Alexandra Sandbäck  

Vad kopplar du ihop med kvinnlighet? Är det utseendemässiga eller särskilt kvinnliga drag gällande personlighet? Sätt att röra sig? Små små gester? Dofter? Ja, det kan vara många saker. Alla dessa nämnda kan även skrivas in på den manliga sidan. En blandning av dessa finns nämligen i varje människa.

Att bejaka sin kvinnlighet, leka sig fram, vara lite galen om man vill, men framförallt göra sånt som du blir glad av och som får dig att skratta. Att lyfta fram drag som man själv kopplar ihop med sånt är nåt man gör för sin egen skull. OBS! Ännu en gång; - Man gör det för sin egen skull. Inte för att locka till sig en annan människa som ett bi dras till honung eller varför inte en stor björn.

Att jag en dag, ännu i det som endel kallar för medelåldern, fick en idé om att ta på mig en liten kort klänning och svarta strumpbyxor och kanske ännu till låta fotografera mig betyder inte automatiskt att jag drabbats av en kris, är lagd mot det lösare hållet eller gör det som en invit till det motsatta könet och dess manliga lustar och böjelser. Det är dessutom skillnad på sexuellt och sensuellt. Allt finns i betraktarens ögon.

Att våga visa bilden här är heller ingen självklarhet, men jag tycker i alla fall om den själv och den passar väl in dagen och temat till ära, så varsågoda! Jag kan bjuda på det! Vi hade förresten väldigt roligt Alexandra och jag under fotodagen. Nej, inte på det sättet! Blev inga orgier i höggräset ute på pårasslätterna eller bakom stallet om nån trodde det! Ha ha, nej, men vi gapflabbade av att det var både svårt och löjligt på grund av urdåliga poser och saker man inte tänkt på. Inte lätt att försöka se normal ut, helt enkelt!!! 😅

Men....

Kalla fakta är att män kan våldta kvinnor. Och det gör de. Varje dag sker det nånstans i vår värld och endel av offren är små barn. Kvinnor har inte lika lätt att försöka våldta männen. Det blir likt det gamla ädla uttrycket som jag inte vet varifrån det kommer men det lyder såhär:

- Slakapittens uppgång och fall!

Jag kan förstå kvinnor som lever ihop med kvinnor. Det finns nämligen ett moment som man då slipper, som finns i vissa heteroförhållanden, och det är alla blickar och ord man bevittnar då man betraktar en vacker eller en i mannens ögon sexig kvinna, trots att man själv står bredvid. Fraser som: - Woooooow och kanske nån dregel-dregel-kommentar som kan ha mera nedtryckande psykisk inverkan på den individ som står bredvid dem, än de anar. Dessa kommentarer etsar sig i värsta fall fast och förvrider självuppfattningen på den som borde få vara det käraste för den som fällt kommentaren.

Man inser och blir påmind om sina egna brister och så uppstår en känsla av otillräcklighet - än en gång. Den känslan har man stött på tidigare, för man har hört den förr och så rullar kedjan på och växer. Detta är en insikten som egentligen bara är ett tankesätt som man förvränger inuti sitt eget huvud. Man kan välja bort att tänka så, om man klarar av det. Eller så kan man minnas att detta är ett primitivt drag som inte finns lika vanligt utbrett hos kvinnor. Det finns dock där också, o jaaa. Många karlar, med feminina drag, har nog fått utstå massa kommentarer från kvinnor också, självfallet är det så. Men, nu är det fokus på kvinnan just idag.

Män och kvinnor tänker olika, ibland behöver man sära på begreppen ibland inte. Man är i främsta hand människa. Om man är tillsammans med nån så kan man tänka på om de tankar man just nu bär på kanske är onödig information och som den andra helt enkelt inte behöver. Man kan isåfall hålla dem för sig själv.

Tänk efter en gång extra och se på dig själv och känn efter vad du vill höra eller vad du skulle vilja slippa att höra och så försöker du att leva därefter. Svårare än så är det inte! Det gäller de rättigheter man har som människa också. Vissa saker får man och vissa inte. Kan inte alla bara fatta det?
- Abrakdabra bibbedibobbedibooo-simsalabim i kubik och minut och en grisaktig fluga på självaste Knut! Blev det så nu? Förstår alla nu?
Endel män ser på kvinnor som villebråd och troféer. Endel ser dem till och med som föremål och egendom. De torkar sina skitiga fötter eller blodiga knivar i andra väsens själar. Dessa som tänker så skulle jag vilja förpassa till en alldeles egen planet eller stor ö, där de kunde samsas tillsammans med likasinnade och helt utan kvinnor. De kunde pippa sig blågula med varandra i all oändlighet ända tills lemmarna faller av och skrumpnar likt en med lapispenna behandlad vårta. Och, faktum är att ingen i hela världen skulle bry sig! På samma ö skulle alla som vill kriga finnas, alla terrorister, alla som är besuttna av ondska och våld mot andra varelser, såsom människor. Helt enkelt såna som förpestar liv och verkar vara besatta av själva Satan.

Då skulle alla som älskar liv och som klarar av att leva med en inneboende respekt gentemot andra få leva i fred. Alla kunde vandra omkring och se precis ut som de själva vill. Man skulle få gå klädd eller naken, representera sig själv utan att nån annan fördömer med ett pistolskott.

Man skulle komma överens om saker och ting och man kunde kommunicera utan att händerna tar vid då orden tar slut och förbyts i våldshandlingar.

Idag är det alla kvinnors dag!

Idag ska alla kvinnor få vara likt de gudinnor de i själva verket är. Må  denna dag och resten av alla jordiska dagar fredas från våld mot barn, kvinnor och män, djur och liv överlag. Må alla kvinnor som bespottats, misshandlats, farit illa, rentav brutalt mördats, denna dag få den upprättelse och det skimmer av glans, den uppskattning och den piedestal som de egentligen borde ha fått redan i detta livet. Må deras glädje och skratt höras mera än deras tårar och må deras liv påminna om oss hur fantastiska de var och är i sin skepnad och blotta tillvaro.

Idag är det dessutom Cecilias dag och genom henne får vi lyfta fram andra kvinnor, vars livsöden vi berörts av.

Ekenäs hedrar minnet av Cecilia Backlund med konsert ... - Svenska Yle


Om vi ändå fäller tårar idag, så må de fällas utav glädjen över att vi andra fått ha dessa vackra kvinnosjälar med oss i våra liv. Alla tårar som fällts och som fälls ska istället bilda en alldeles egen ocean som är helt uppbyggd av kärlek och respekt för liv.
En minnenas kärleksocean oändligt mycket större än allt hat.
Denna gudinnelika skepnad som jag målade häromveckan får symbolisera kvinnans styrka över alla element. 

Kvinnlig kram,

/Lotta
Kommentarer

 1. När det gäller män, handlar det om att vissa män tillåter sig saker, rätten att kritisera och kommentera t.ex. De har antagligen gjort det enda sedan barndomen och ingen har fördömt deras beteende.. Sen fortsätter de med samma arroganta beteende även som vuxna. De tillåter sig..
  Några kanske ändrar sitt beteende, när de träffar en kvinna, som kan sätta dem på plats..
  Altför få kvinnor utnyttjar sin makt och alla män är egentligen veka varelser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mycket bottnar i barndomen upplevelser. Det är nog nåt som gäller oss alla, och som präglar oss på livsvandringen. Dock borde man inse att man själv har möjligheten, eller makte, om man så vill säga det, att bryta ett nedärvt mönster.
   ....veka varelser låter ju egentligen vackert i sig... Tack för dina tankar!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg