Grädde i massor!

Har efter en mardrömsnyanserad natt glatt mig åt mobilens alarm, rappt kommit mig ned till köket där jag sedvanligt kokat morgonens gröt, tänt ljuset, kokat kaffe till en och sitter så och går igenom dagens program.

Leende kommer jag på att det är Fastlagstisdag vilket betyder fastlagsbulle - igen!

Denhär gången blir det Sonja Biskops bullar vid Torgare prästgård.
Solen skiner också! Klart bättre stämning än i nattens dröm, tack o lov.

Torgaredag. Det betyder att om jag har jag tur får jag smaka Marias prästgårdsbröd också. Månne inte det rentav blir ärtsoppa också? Det är däremot ingen favorit, men en gång per år ska man väl stå ut. Dessutom vet jag att Sonjas soppa är god. Kommer att tänka på ärtsoppan som serverades i Dragsvik under dagen då det svors faned också. Den var verkligen god, så jag får ta tillbaka detdär om att det är ett nödvändigt tvång, med ärtsoppa.

Man gillar inte alls eller så gillar man mycket. Getost kunde för min del hållas enbart för getterna själva, till exempel. Sönerna vrider sig av kväljningar om det står lever på nån meny nånstans. Vissa smaker väcker avsky hos endel, helt enkelt. Smaken är delad, som baken. Tur det! Annars skulle man inte få ha nånting för sig själv.

Jag har förmodligen kanske ärvt just dendär ärtsoppgenen av pappa. Han tyckte inte heller om ärtsoppa. Annat som fanns på hans lista över sånt man inte borde stoppa i munnen var svamp oberoende av sort, endel ostar, samt paprika. Smältost tyckte han var närmast Erikeeper man kunde komma. Limmet, ni vet?

- Va har ja nu dzort fö gälit? var kommentaren pappa fällde när nåt av dessa fanns på menyn hemma.


Vad finns det annat för evenemang en dag som denna? Pulkabackarna är säkert fyllda. Uteaktiviteter för den som har möjligt och förutsättningar för sånt. För dig som är ensam hemma hoppas jag att nån kommer hem till dig med en påse gräddfyllda bullar eller semlor om du föredrar det ordet.

Jag har en kär vän som numera är gourmetkock också! Och då menar jag en som verkligen åstadkommer detdär lilla extra som framkallar en tår i ögonvrån då man sitter vid ett av hennes dukade bord. Con Affetto heter hennes företag.

Min vackra änglavän Sonja Biskop ser till att vi hålls nöjda, glada och mätta vid Torgare prästgård!

Con Affetto - Startsida | Facebook   


Om du klickar på länken ovan så kommer du till Sonjas sidor på fb, tror jag. Kan varmt rekommendera Sonjas tjänster då det gäller välbefinnande och läckerheter för både gommen och själen. Kulinarisk mat och underhållning, allt-i-ett. Sonja har en röst som kommer direkt från änglavärlden, så en mera skönsjungande kock får man nog leta efter. 

Och vet ni vad? - Det spelar ingen roll om det är fyra eller flera hundra munnar som ska mättas. Sonja fixar!

Imorgon serveras vändagsbuffé vid Torgare också. Vilka härliga dagar vi har denna vecka! 
Massor med innehåll för både kropp och knopp!

Tjingeling!

Ta´t lugnt i backarna!

Fet, naturligt flottig o härligt gräddig kram!

Lotta 😋
Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg