Att vila sig frisk. Kan man det?

Det går inte att vila sig frisk. Inte om man lyssnade på min gode far i alla fall. Han sa ofta att man kan inte vila sig frisk. Kanske det fanns ett lite annat perspektiv i fenomenet för hans generation, men faktum är att helt fel hade han inte. Uttrycket gäller kanske inte de gånger man är riktigt sjuk i feber, nedbruten av sjukdom eller kraftlös på grund av sömnbrist. Då är det nog bara vågrät läge som gäller. Pappa avsåg de gånger man har nåt kroppsligt, fysiskt men även psykiskt som man behöver ta itu med. Arbete för honom var det som man gör med kroppen och händerna. En fysisk ansträngning av olika slag som helst ska framkalla lite svett åtminstone. En syssla som känns.
- He finns int na som är så bra för kroppen som arbeiti, sa pappa.
Om det är muskler som stretar så då är det nåt man kan försöka hitta motvikter till genom övningar från en annan sida av musklerna. Hitta andra vägar fram till samma område. Om man har ont i ryggen kan man hitta problemet i magen eller de förbindelselänkar av muskler som går däremellan. Det finns så många möjliga faktorer som kan spela in. Nervtrådar, muskelfästen men även psykiska orsaker som kan ligga som grund. Problemområdet kan finnas i nåt fäste i nacken, i benen, mellan öronen, men förorsaka smärtpunkter i ryggen eller nån annanstans i kroppen. Det är alltid viktigt och bra att få reda på vad som är problemet bakom. Inte alltid bara ta värktablett för att lindra. Problemet försvinner ju aldrig då. Det mildras för stunden, men själva orsaken kvarstår.


Alla kroppsliga symptom har kanske fått startskottet från hjärnan eller just magen. Dessa två är starkt kopplade till varandra. De hänger ihop och har sina egna stora känslokällor. Endel upplevelser man har sätter sig direkt i magen och sticker till. Något olustigt som händer, nåt som du får höra, nåt du blivit ögonvittne till, din intuition, allt detta kan gå från din mage upp till huvudet istället för tvärtom.

Vad är det som händer egentligen?

Hela du är ett eget litet universum med kärna, en slags medelpunkt, som har förbindelser uti hela kroppen. Ända uppifrån hårstråna, om du har såna kvar, och ända ned till spetsen av dina tår och allt fortsätter framför dig och bakom dig. Faktum är att du fortsätter lite utanför allt detta i din aura, det osynliga fält av strålar som finns runtomkring dig och som kan vara större och vidare omkring dig, eller alldeles nära intill den fysiska kroppen beroende på hur du känner dig, vem du känner dig som, vad du upplevt, hur mottaglig du är eller hur instängd du är i dig själv. En slags bekvämlighetszon, ett energifält som tar emot, sänder och påverkar ditt jag - allt det som du känner dig som.

Endel människor kan känna av energier som finns i rum de kommer in i - oberoende av om det finns folk där eller inte. Om det finns människor i rummet så kan man känna hur de andra mår och vad de känner. Deras aura, eller nåt annat, berättar nämligen om det på håll, utan att man behöver fråga. Man känner om man ska ta avstånd eller om det är nån som behöver få prata. Nångång vill man helst vända om och gå ut igen, en annan gång så känns det välkommet. Endel tisslar och tasslar, men utstrålar nåt helt annat. Endel har stängt till runtomkring sig och vill absolut inte prata med nån. Endel strålar så man kan ställa sig bredvid och värma sig och en kanske bär på sån sorg så man känner att man egentligen borde gå fram och ge en kram.

Du är i stunden det du utstrålar. Inget är varken fel eller rätt. Man kan påverka eller låta bli, men det är onekligen en medvetenhet man kan ha med sig. Alla borde dock ha en förmåga att välja kyla eller värme. Endel har tyvärr fastnat i det mörka, det som känns ondskefullt och som får dig att rysa och vilja springa undan.

Att göra nånting med kroppen brukar alltså kunna frigöra låsningar även i knoppen. Man gör något helt konkret och det sätter igång omedvetna processer inom en. Det kan faktiskt vara frågan om nåt så enkelt som att städa i ett rum. Du sätter igång och städar en liten del och sen när du är mitt i den aktiviteten så märker du att det även känns bättre inombords. Du städar rent konkret en fysisk flerdimensionell yta och du rensar även ett litet utrymme inuti dig själv genom den kroppsliga, fysiska processen och den känslan sprider sig.

Detta arbetsmoment leder ofta till att man får fram lösningar på andra problem, något som man gått omkring och grunnat på. En tanke som inte kunnat släppa, nåt moment som varit ett hinder i ens varande. Allt detta får plötsligt en lösning bara genom en enkel kroppslig övning.

En slags omedveten hjärnmassage med utlösande faktor!

Dagens tips till dig: - Börja med att stiga upp och ta tag i nåt. Kanske börja med att torka av bordet? Eller välj ut en sak, som till exempel byrån eller hyllan med alla familjefoton som alltför länge fått samla damm. Tillbringa en stund där och betrakta och småprata med alla ansikten tillika som de får en smekning i samma svep som dammet torkas bort. Det rensar flera olika saker både inom dig och hemma hos dig. Kom ihåg:

Även små saker kan göra stora underverk!

Jag berättar gärna mera och delar med mig av insikter och medvetenhet allteftersom. Dosen för dagen är dock fylld för stunden. Bättre med småportioner än alltför stora.

Kram,

Lotta 💑Kommentarer

  1. Medan man gör ett monotont arbete, som dammsuger, får man idéer i huvudet.. Det är det monotona, då man inte behöver tänka så mycket på vad man gör, som frigör hjärnan för annan tankeverksamhet..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man borde egentligen pyssla mera med sånt som är frigörande....utan att överdriva städandet. Ha ha! Göra sig av med lite bojor bara.....

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg