Välkommen 2018


Hej och välkommen in i mina tankar!

"Min favoritkombination av färger att låta blicken vila i. De påminner om vårt vackra rena land. Ett folk. Ett liv.
En källa. Det fina är att samma färger finns både sommar som vinter, helt naturligt. En sjö och en himmel med sina luddiga vita moln. En blommande schersminbuske möter himlen. Vintriga vita vidder som möter höga blåa skyar och därtill stänk av livskraftigt grönt.."

Om att vara kvinnhjon mitt i livet... 

Så är man stadigt påväg in i ett nytt tidevarv. Halvmetersåret har börjat och jag är mitt i livet då jag är inne på slutrakan till mitt annalkande femte decennium. He va naa!! Inombords finns dock samma lilla flicka som alltid funnits innanför skalet med samma ögon som tittar tillbaka i spegelbilden, men utrustad med lite mera finslipade detaljer nu än tidigare. - Visst tusan skönjer man visdomens ränder likt en begynnande zebra utan dess like! Hyddan förändras, men sinnet är vad det grott sig till, utan att förändras alltför mycket. Istället har Medvetenheten växt, tilltagit i styrka och insikten känns än rik än smärtsam, än fylld av olika känslor och Jaget tycks bestå och frodas.

Hormonerna gör sig mera påminda än tidigare och man upplever liksom en vuxen pubertet som drämmer till en som ett för litet gummiband som tänjs ut till bristningsgränsen. En slags vuxen blöjålder utrustad med olika format på Always och liknande där summa sumarum är att man inte kan lita på sin egen vagina vad gäller menstruationscykeln kontra hormonspiral. Har sagt det förr och säger det igen: - Karlar har det så mycket lättare! Jaajaaa, ta inte illa upp nu nån, bara för det...

Som kvinna är man tvungen att på nåt sätt bli du med att kroppen är i ständig förändring. Allting förändras - inifrån ut eller tvärtom. Karlarnas uppgift däremot tycks dock vara att bibehållas fertila sålänge som möjligt. 


"Att dansa ett liv..."

Varför är det alltid kvinnorna som måste fyllas med olika preparat för att förhindra oönskade graviditeter? Plåster, spiraler, piller. Jag tycker att i rättvisans och jämlikhetens namn är säkert tiden inne för den modige mannen att bli utrustad med en typ av ferrariräfflad penisspiral eller hulkpiller att dorva in för att hindra befruktning av i första hand kvinnor. Jamen varför inte? Är det inte lika rättvist, månne? Tycker att kvinnfolket har alldeles tillräckligt ändå. Man får erfarenheter och mer eller mindre ofrivilliga upplevelser av att genomgå alla dessa ingrepp, från tidiga tonår till bättre begagnad ålder och utrustas med extra hormonella inte helt naturliga preparat som innebär förändringar då det är alldeles nog med de naturliga förändringarna som redan sker i en kvinnokropp. I sinom tid så avtar menstruationen och fertiliteten hos en kvinna i alla fall och då är åtminstone en hake upphaspad. Jåååneeee....!

" I skuggorna av förgången tid finns kanske en ro som dina förfäder lämnat åt dig, som du kan låta dina sinnen vila i och även ösa krafter ur, bara du kommer ihåg att stanna upp och lyssna både utåt och inåt och framförallt - a n d a s..."

På tal om stress – så är det ett verkligt effektivt sätt att förinta sig själv inifrån. Har du också tänkt på det? Det sker en process där dina minsta beståndsdelar flippar ut och kilar runt inom dig och hittar ett försvagat område där det sen påverkar så gott som resten av alla de stora delarna i din kropp. 

Kan man tänka sig frisk? Tankens kraft påverkar – men med sunda förnuftets närvaro. Våga ta steget närmare dig själv. Vara mera du. Mera jag. Mera ärlig mot detdär som gör dig till den du är. Lättare sagt än gjort men det lilla man försöker göra är ändå mera än att inte göra nåt alls.


"Att fattas eller fittas? - Det är sannerligen frågan!"

Vad du än väljer - var ärlig mot dig själv! Låt ingen påverka dig att göra sånt du innerst inne inte vill. Och kom ihåg - fastän du inte syns - så finns du i alla fall och du är lika värdefull för det! Kram <3 


Text o foto: Eva-Lott L.J Björklund

Översta fotot är från den årligen blommande och gudomligt doftande schersminbusken hemma i min trädgård. Mellersta fotot är taget i Jakobstad intill Finlands nationalskald Runebergs stuga. Månne det är hans käresta Friggas skor som blev kvar en gång i tiden efter en av de mera lyckosammare hemliga träffarna de tu emellan? Nederst har jag fångat en typisk vy från Österbotten, närmare bestämt i Lepplaxtrakten...
Kommentarer

 1. Tu e noo gårrbra!
  Ja provar som bäst fösiktit på Justisse-metoden - en naturlig fertilitetsmetod som sägs vara minst lika säker som kortsuna. Å bra fö ti som vil vaal gravid. Å fö folk i tin ålder å som vil föstaa sin cykel. Tu kan ju koll in! Noo finns he sätte noo, å noo finns he ennu liti ryymi om e sku råk koma mejr bååne :P
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack min vän! Va bra med tips! Ska skåda va he e fö naa. Alla åldrar har onekligen sin charm - på fleir sätt :) Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg